perjantai 20. huhtikuuta 2012

Uusi laihdutusblogi

Ystäväni Liina vinkkasi minulle, tälläisestä paikasta, ja laihdutetaan me täällä, kun hän kasvattelee vauvamasuaan :)
Olen tosiaan merkittävästi ylipainoinen 19-vuotias nainen, avopuoliso ja huomenna vuoden ikäisen pienen pojan äiti. Ehkä olisi tosiaan oikea aika pudottaa raskaus-, ja mässäilykilot :D kuka sano, että laiska ??


Aamupala:
- vitamiinilisä


Lounas:
- 2dl perunamuusia
- 2 jauhelihapihviä
- vihersalaattia
- keitettyjä kasviksia
- lasi maitoa


Päivällinen:
2 tortillaa (jauheliha-paprika-juusto-täytteellä), salaattia, jossa paprikaa, tomaattia, kurkkua ja  jäävuorisalaattia + salsaa

Välipala: 
- vaalea leipäpala, jossa paksulti kalatahnaa

tälläinen astiallinen meni päivällisen ja iltapalan aikana :)

Kommentit ovat aina tervetulleita ! :)

4 kommenttia:

  1. Herkullisilta näyttää sun ateriat :)

    VastaaPoista
  2. Aamupalahan tuosta puuttuu ja iltapala. Iltapalaksi rahkaa (pitää hyvin nälkää), marjoja ja leseitä ja aamupalaksi puuroa/mysliä/jotain jolla täytät yöpaaston aikaiset hiilarivarastot. Vaalea leipä ruisleiväksi (tai ainakin täysjyväleiväksi). Ja jokaiselle aterialle vihanneksia n. 200 gr jonka ladot ENSIN lautaselle ja sitten loput täytät ruokaympyrän mukaisesti. Tämmöiset ohjeet sain munt PT:ltä noin lyhyesti kuvattuna.

    VastaaPoista
  3. Ensinnäkin jos tavotekalorimäärä on esim 1800 niin tolla ruoalla mennään kyllä pahsti metsään.

    Paljon olis korjattavaa:

    kalorimäärien pitäisi suhteessa vähetä ateriaa kohden ja iltaa kohden, klo 14 jälkeen ei enää hiilareita ollenkaan. Aamupalan pitäisi olla päivän raskain ateria, noin 500 kaloria.

    Aamupalalla siis syödään päivän hiilarit eli leipää, mutta TÄYSJYVÄÄ eikä mitään moskaa. Pakkaseen myös marjoja ja niitä aamiaisella 2 dl ilman sokeria. Kokeile kreikkalaista jugurttia marjojen kanssa. Kaurapuuro on myös mahtiruokaa aamuun ja sen voi höystää hunjalla tai marjoilla.

    Tutkimusten mukaan aamupalan syövät laihduttajat laihtuu huomattavasti tehokkaammin kuin ne jotka ei syö.

    Toisekseen ainoa vitamiinilisä jota tarvitset on omega3 sekä kromi(kromi hillitsee makean nälkää) ja sillä ei TODELLAKAAN korvata mitään aamupalaa!

    Perussafkaa jolla pääset alkuun on kananmuna sekä kalkkunajauheliha. Pakastevihannespussit on helppo paistaa (tosin vaan pari rkl öljyä riittää paistamiseen ei mitään mössöjä).

    Ja sitten se tärkein: eli perunat ja vaalea leipä kokonaan pois. Tummaa täysjyvää tai kauraleipää ja käytät päälle pelkkää beceliä jos käytät rasvaa päällä.

    Ja sitten ei vähäisimpänä tuo annoskokosi. En tiedä pituuttasi mutta jos 19 vuotias istumatyössä oleva mimmi syö tuollaisia annoksia niin veikkaisin että vyötärönympärys on reilusti yli 90.

    Korjaus siis ateriaasi:

    aamupala: 2 munanvalkuaista paistettuna(EI SUOLAA! suola pois), marjoja 2 dl, rasvatonta ja maustamatonta jugurttia 2 dl, juomana vettä (Mehut, limsat POIS)

    aamupäivän välipalalla omena tai puolikas banaani.

    lounas:muussin sijaan bataattia tai täysjyväriisiä/täysjyväpastaa (pastakin on täysjyvänä parempaa kuin perunahiilaripommi!!), 1 pihvi riittää sulle, sorry vaan, kasvikset ja maito ok!! juo vettä silti joka aterialla mieluiten ennen ateriaa.

    päivällinen: toi tortillan päällinen pois ja yks tortilla riittää sulle, siihen voisi laittaa tilalle esim 200 g mozzarellaa tai raejuustoa, lisäksi tota salaattia voi höystää tonnikalalla tms.

    välipala/iltapala: ei mitään vaaleeta turvotushöttöä mikä pilaa suolistosi ja lisää sokeria elimistöön, hyh hyh eikä leipää todellakaan tälle ilta-aterialle. Tomaatti ja 200 g mozzarellaa tai sitten esimerkiksi munakasta josta on otettu keltuaiset pois.

    Muita välipaloja on esim viilit, vihannekset yms. Kurkkua ja tomaattia voit syödä koska vaan ja mihin aikaan vaan. Että näin.

    VastaaPoista
  4. Ja vielä unohtui mainita että ei mitään jätskipaastoja tai karkkipaastoja. Suurin osa kaloreist ajuodaan mehuina ja limppareina, niihin totaalikieltäytyminen, samaten alkoholiin, lasi viiniä aterian yhteydessä kerran päivässä, ei siideriä, ei mitään ainakaan vuoteen. Kun kropassa on alkoholia se ei polta mitään muuta.

    Vähennät sokerin käyttöä asteittain, saat herkutella joka toinen päivä, mutta se herkku on oltava 100 kaloria. Sillä saat esim yhden vaniljapingviinipuikon tai 1/4 pullan. Juhlissa saat maistaa joka herkkua YHDEN tai ruokalusikallisen. Tällä säännöllä et sorru niin helposti, on epärealistista ajatella että sokeriaddikti voisi irrottautua yhtäkkiä, vähennät portaittain. Kun jätät limut ja vaaleat leivät sekä vähennät päivittäistä herkkusaalista, kroppa ei pian vaadi enää sokeria niin kiivaasti. Laihdut ja saat syödä makeaa, kunhan noudatat sääntöjä.

    Tsemppiä.

    VastaaPoista